
Antinori Tign...
€149,99
€164,99
Een prachtige SuperTuscan van een van Italië's oudste en meest bekende wijnproducenten Marchese Antinori. De Tigannello is een intens robijnrode wijn, met een complexe verfijnde geur met aroma's van tabak, kerry poeder, bramen- en bessenjam. De smaak is vol, delikaat en zijdezacht met licht zoete hints, mooie evenwichtige tannines en een volle aanhoudende afdronk. De wijnmaker van deze wijn is Giacomo Tachis, geboren in Piemonte.
Deze Super Tuscan is gemaakt van 85% Sangiovese, 10% Cabernet Sauvignon en 5% Cabernet Franc druiven. Het gistingsproces van deze volle wijn geschiedde voor een periode van 7 dagen (Sangiovese) onder een temperatuur van 25Cº. Het gistingsproces van de beide Cabernet druivensoorten duurde 5 dagen. De verdere rijping van de wijn geschiedde gedeeltelijk in houten vaten en gedeeltelijk in nieuwe Frans eiken barriques. Eind november werd de blend met de drie druivensoorten gemaakt waarna de verdere rijping voor 12-14 maanden werd voortgezet in Frans en Hongaars eiken barriques. Vervolgens werd de wijn gebotteld en werd het rijpinsproces, voor een periode van 12 maanden, vervolgd op de fles in de kelders van het domein. De 2019 vintage is een koelere vintage en dit zorgt dan ook dat de tignanello 2019 een elegante en extreem gepolijste wijn is.

Farina Valpol...
€13,95
Productinformatie
De intens robijnrode Valpolicella Superiore van Farina laat niets aan de verbeelding over. Tonen van overheerlijke rijpe aardbeien en zure kersen vullen deze rijpe, zachte wijn. Erg goed in balans en in de lange afdronk ontwikkelen zich geroosterde tonen van amandel en compote.
Drinkadvies
Rood of geroosterd vlees of wat dacht u van gerijpte kazen bij deze Valpolicella Superiore van Farina?
Wijnhuis omschrijving
Farina is een familiebedrijf en geroemd om haar elegante stijl. In 2015 beoordeelde de IWSC Farina als Italiaanse wijnmaker van het jaar.
Wijn serie uitleg
Deze Valpolicella Superiore heeft een duidelijke Farina handtekening. De Filosofie van Farina in uw glas: fruitig, met een mooi boeket en toegankelijke zuren.
Vinificatie
Voor een net iets intensere wijn blijven de druiven langer aan de druifstok hangen en drogen hierdoor iets in. Na de vergisting op een temperatuur van 28 graden rijpt de Valpolicella Superiore wijn in Slavonië eikenvaten.
Herkomst
In 'San Pietro in Cariona' groeien de druiven van Farina deels volgens de Pergola methode. De druivenranken vormen met hun takken als het ware een dakje boven de rijen. Deze methode is arbeidsintensiever maar de druiven zijn beter beschermt tegen hagel en felle zon.

Salentein Bla...
€17,99
Productinformatie
Goudgeel van kleur. Aroma's van groene appel en ananas vermengd met delicate tonen van toast. In de mond fris en fruitig met fijne en aanhoudende bubbels die bijdragen aan deze elegante en intense mousserende wijn.
Drinkadvies
Deze mousserende wijn is heerlijk als aperitief, maar past ook goed bij calamari en verfijnde voorgerechten met schaal- en schelpdieren. Een lichte salade met coquilles bijvoorbeeld.
Wijnhuis omschrijving
Bodegas Salentein is opgericht door de Nederlandse zakenman en visionair Mijndert Pon. Het project Bodegas Salentein startte in 1997, de bouw van de bodega werd in 1999 voltooid. De wijngaarden van Salentein kennen echter een veel langere geschiedenis.
Vinificatie
De eerste fermentatie vindt plaats op lage temperatuur om zo het frisse karakter van de wijn te bewaren. De tweede fermentatie geschied volgens de Méthode Charmat. Het bezinksel uit de tweede fermentatie blijft in de tank achter en is de basis voor het 'sur lie' rijpingsproces van zes maanden, dit geeft het typische toast aroma.