Uitverkocht
Antinori Tignanello 2019
Antinori Tign... €159,99
Een prachtige SuperTuscan van een van Italië's oudste en meest bekende wijnproducenten Marchese Antinori. De Tigannello is een intens robijnrode wijn, met een complexe verfijnde geur met aroma's van tabak, kerry poeder, bramen- en bessenjam. De smaak is vol, delikaat en zijdezacht met licht zoete hints, mooie evenwichtige tannines en een volle aanhoudende afdronk. De wijnmaker van deze wijn is Giacomo Tachis, geboren in Piemonte. Deze Super Tuscan is gemaakt van 85% Sangiovese, 10% Cabernet Sauvignon en 5% Cabernet Franc druiven. Het gistingsproces van deze volle wijn geschiedde voor een periode van 7 dagen (Sangiovese) onder een temperatuur van 25Cº. Het gistingsproces van de beide Cabernet druivensoorten duurde 5 dagen. De verdere rijping van de wijn geschiedde gedeeltelijk in houten vaten en gedeeltelijk in nieuwe Frans eiken barriques. Eind november werd de blend met de drie druivensoorten gemaakt waarna de verdere rijping voor 12-14 maanden werd voortgezet in Frans en Hongaars eiken barriques. Vervolgens werd de wijn gebotteld en werd het rijpinsproces, voor een periode van 12 maanden, vervolgd op de fles in de kelders van het domein. De 2019 vintage is een koelere vintage en dit zorgt dan ook dat de tignanello 2019 een elegante en extreem gepolijste wijn is.
Salentein Blanc des Blancs
Salentein Bla... €17,99
Productinformatie Goudgeel van kleur. Aroma's van groene appel en ananas vermengd met delicate tonen van toast. In de mond fris en fruitig met fijne en aanhoudende bubbels die bijdragen aan deze elegante en intense mousserende wijn. Drinkadvies Deze mousserende wijn is heerlijk als aperitief, maar past ook goed bij calamari en verfijnde voorgerechten met schaal- en schelpdieren. Een lichte salade met coquilles bijvoorbeeld. Wijnhuis omschrijving Bodegas Salentein is opgericht door de Nederlandse zakenman en visionair Mijndert Pon. Het project Bodegas Salentein startte in 1997, de bouw van de bodega werd in 1999 voltooid. De wijngaarden van Salentein kennen echter een veel langere geschiedenis. Vinificatie De eerste fermentatie vindt plaats op lage temperatuur om zo het frisse karakter van de wijn te bewaren. De tweede fermentatie geschied volgens de Méthode Charmat. Het bezinksel uit de tweede fermentatie blijft in de tank achter en is de basis voor het 'sur lie' rijpingsproces van zes maanden, dit geeft het typische toast aroma.
30 juni: Zomer-proeverij
30 juni: Zome... €10,00
30 juni - aanvang 13:00 - einde 17:00   Kom alvast in de vakantie-stemming tijdens onze zomerproeverij!Tijdens onze gezellige proeverij staan de lekkerste zomerwijnen open om te proeven, uiteraard met lekkere hapjes en leuke acties. Wij hebben alvast een aantal wijnen geselecteerd om lekker in de vakantie-stemming te komen. Wijnen om lekker van te genieten in de tuin, met vrienden of bij een lekkere barbecue.  Dus meld je snel aan en laat je door ons verrassen!  
Copyright © 2022 Slijterij Gebotteld - Alle rechten voorbehouden