Wat is Dramcember?

Een “dram” is een maat waarin whisky wordt geschonken. Ontwikkeld in het aftellen naar kerst in de decembermaand is hét proefpakket van verrassende soorten whisky’s ontwikkeld. En iedere vervolgeditie is met zorg en veel plezier samengesteld.

Het proefpakket bestaat uit flesjes waar een royale dram (2,5cL) per whisky in zit.

De whisky adventskalender is leverbaar in twee soorten; een proeverij voor 10 dagen of een proeverij voor 24 dagen.

Deze bijzondere proeverijen worden compleet geleverd, inclusief het Perfect Dram-glas en pipet. Met onze persoonlijke touch wordt de whisky beleving optimaal vormgegeven. Geniet!

Om de bijzondere whisky adventskalender compleet te maken is het mogelijk om het glas personaliseren.Dramcember is geweldig om weg te geven of om lekker voor jezelf te houden!

Koop jouw pakket!

Uitverkocht
Dramcember 24-Pack
Dramcember 24... €95,00
Wordt in 24 dagen een ware whisky-(her)kenner, prikkel je zintuigen en tel samen met ons af naar de Kerst. Met dit 24-pack kijk, ruik en proef je de zorgvuldig geselecteerde whisky’s. Het complete pakket is voorzien van 24 genummerde whisky’s en een Perfect Dram-glas. Ook is er een pippet bijgeleverd om de whisky te temperen. Speciaal voor de ware kenner. Bestel je gepersonaliseerde en ingepakte pakket per stuk, zodat je de bestelling meteen correct is. Activeer jouw persoonlijke omgeving om je kennis te testen en vast te leggen. De start van dit pakket is op 1 december. Op 27 december worden de whisky's bekend gemaakt via onze website. LET OP: De whisky pakketten worden in de laatste week van november verstuurd!  

Hoe meld ik me aan?

Activeer je Dramcember pakket met de QR code op de verpakking. Je ontvangt een persoonlijke uitnodiging.

Na activering ontvang je dagelijks herrinering en word je meegenomen in de wereld van whisky proeven.

Met onze persoonlijke aandacht wordt geleerd hoe je whisky’s proeft en geef je je zintuigen een sensationele ervaring.

De whisky adventskalender start op de aangegeven datum die op de inlay duidelijk wordt weergegeven. Na het scannen en activeren van het pakket, krijg je vanzelf de eerste uitnodiging.

Of geef een unieke ervaring cadeau!

Bestel snel je pakket!

Uitverkocht
Dramcember 24-Pack
Dramcember 24... €95,00
Wordt in 24 dagen een ware whisky-(her)kenner, prikkel je zintuigen en tel samen met ons af naar de Kerst. Met dit 24-pack kijk, ruik en proef je de zorgvuldig geselecteerde whisky’s. Het complete pakket is voorzien van 24 genummerde whisky’s en een Perfect Dram-glas. Ook is er een pippet bijgeleverd om de whisky te temperen. Speciaal voor de ware kenner. Bestel je gepersonaliseerde en ingepakte pakket per stuk, zodat je de bestelling meteen correct is. Activeer jouw persoonlijke omgeving om je kennis te testen en vast te leggen. De start van dit pakket is op 1 december. Op 27 december worden de whisky's bekend gemaakt via onze website. LET OP: De whisky pakketten worden in de laatste week van november verstuurd!  

Word whiskey kenner!

Meld je aan voor de vragenlijst en vul de vragen tijdig in.

Dagelijks proef je een whisky uit het Dramcemberpakket. Beantwoord meteen de bijbehorende vragen. Alle antwoorden moeten voor 25 december verstuurd zijn.

De dag na het laatste inlevermoment worden alle antwoorden gecontroleerd.

Ben jij aan het eind van de proeverij de winnaar*? Dan win je een fraaie unieke prijs!

THIS IS A SUBHEADING

Dramcember 2022

Dag 01 Cù Bòcan Signature
Dag 01 Cù Bòc... €38,99
De rokerige serie single malts van Tomatin, Cù Bòcan, is medio 2019 in een nieuw jasje gestoken, met nieuwe flessen en nieuwe expressies - zoals deze! Cù Bòcan Signature is een licht peated expressie die getrokken is uit een trio van vaten; bourbon vaten, Oloroso sherry vaten en Noord-Amerikaanse virgin eiken vaten. Geen chill-filtratie of extra kleuren voor deze whisky, gewoon fruitige, zacht rokerige whisky.
Dag 02 Hyde Irish Single Grain Burgundy
Dag 02 Hyde I... €46,99
De Hyde 1916 is een speciale feestelijke fles die is uitgebracht op het jubileumjaar van de opkomst in 1916. Deze is volledig gerijpt in bourbonvaten en heeft de typische zachte, vanille- en popcornsmaken die je verwacht van een single grain whisky. Wij doen zelden ijsblokjes in onze whisky's, maar deze is geweldig met slechts één blokje en een flinke maat!
Dag 03 Scally... €59,99
De Scallywag Animal Edition is een speciale uitgave van de Scallywag Speyside blended malt gebotteld in de Remarkable Regional Malts serie door de onafhankelijke bottelaar Douglas Laing. Deze release is een dierendag special voor de Nederlandse markt. 100% sherry cask gerijpt en gebotteld op natuurlijke vatsterkte van 53,2% ABV, niet gekoeld gefilterd en zonder toegevoegde kleur, als een gelimiteerde uitgave van 600 flessen.
Dag 04 Laphro... €38,99
Laphroaig 10 Year Old is echt rokerig en jodiumrijk. Dit moet een van de meest karaktervolle drams van Schotland zijn. Laphroaig staat bekend om zijn medicinale malts, en de klassieke 10-jarige is daarop geen uitzondering.Laphroaig 10 is minstens tien jaar gerijpt in ex-bourbonvaten en heeft een uitgesproken turfachtige smaak.Laphroaig 10 Year Old werd voor het eerst uitgebracht in 2004 en is sindsdien uitgegroeid tot een populaire expressie van het whiskymerk Laphroaig. Hij heeft talrijke prijzen gewonnen, waaronder een gouden medaille op de International Spirits Challenge in 2010.
THIS IS A SUBHEADING

Dramcember 2021

Uitverkocht
3006 whisky Balmenach 2013
3006 whisky B... €51,99
De Balmenach distilleerderij ligt vlakbij het dorpje Cromdale met op de achtergrond de Hills of Cromdale. De naam Balmenach is afkomstig van de boerderij met die naam waarop de distilleerderij gestart werd. Balmenach komt uit het Gaelic en betekent “nederzetting in het midden”. James McGregor was jarenlang een whisky smokkelaar en woonde in het plaatsje Tomintoul. Toen hij toch legaal wilde werken, besloot hij een boerderij te beginnen en kocht grond en de boerderij vlakbij Cromdale, zo’n 16 km van Tomintoul. De boederij noemde hij Balmenach. Hij was in 1824 een van de eersten in de Speyside die een vergunning aanvroeg om op de boerderij legaal whisky te kunnen stoken. Na zijn dood ± 1870 geraakte de boerderij en stokerij steeds meer in verval. In 1878 keerde de zoon van James, John McGregor uit Nieuw-Zeeland, waar hij als boer veel geld had verdiend, naar Balmenach terug. In 1897 werd begonnen met de vernieuwing en aanpassing van de distilleerderij. In 1922 werd McGregor uitgekocht door drie blenders uit Dundee en daarna werd in 1930 de distilleerderij verkocht aan Scottish Malt Distillers Ltd. het latere United Distillers. De distilleerderij werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gesloten en daarna in 1950 werden de machines op het electrisch net aangesloten. In het begin van de jaren ’60 werden er twee stills bijgebouwd en in 1964 werden de moutvloeren vervangen door een Saladin box. In 1978 werd de boerderij opgeheven en de distilleerderij werd in 1993 gesloten. In 1997 werd Balmenach gekocht door Inver House en werd de productie in maart 1998 weer opgestart. In het stillhouse staan drie wash stills en drie spirit stills, die met stoom worden verwarmd. De zes washbacks zijn gemaakt van Oregon pine en de new sprit laat men op refill vaten rijpen. Het water om te brouwen haalt men uit de langs de distilleerderij stromende Cromdale Burn. Voor de koeling van de condensors haalt men via een pijpleiding uit de Aultchuirn Burn. Er is nog geen standaard maltwhisky van Balmenach. Dit was whisky nummer 22 in de Dramcember 2021
Armorik Double Matured
Armorik Doubl... €42,99
  Armorik Double Matured heeft 5 jaar lang mogen rijpen op Franse eikenvaten met een bijzondere finish op sherryvaten. De gedroogde vruchten, rozijnen en kaneel zorgen voor een zachte smaak. Om het helemaal af te maken, heeft deze whisky een zachte en lange afdronk. Hij is non chill-filtered en niet bijgekleurd, wat dit een geheel natuurlijke whisky maakt. Het is een single malt die gemaakt wordt in Bretagne, Frankrijk. De whisky zit in een fles van 70cl en heeft een alcoholpercentage van 46%. De fles is verpakt in een elegante, zwarte doos met blauwe accenten en accenten in reliëf.  
Benromach 10 yo
Benromach 10 yo €38,99
  Benromach 10 years is een mooie amber kleurige single malt whisky met aroma's van rijke sherry, fijne kruiden en groene appels die overgaan in moutig biscuit en een vleugje lichte turf rook. Maar hierboven ook nog de zoete invloeden van notenchocolade en delicaat kruid. Na het toevoegen van een beetje water krijgt hij ook nog de toegevoegde fruitige invloeden van ananas en kiwi. Voor het toevoegen van het water is het in de mond geeft hij een heerlijk gevoel, notities van sappige frambozen, bramen en sherry rollen over je tong, voeg je een druppel water toe dan komen er noot-achtige smaken bij met een verkoold eikenhout pallet. Het is een mooie volle whisky gerijpt op Bourbon vaten, sherry hogshead en het laatste jaar op first fill Oloroso vaten. Deze whisky heeft een alcohol percentage van 43%  
Uitverkocht
Chivas Regal 13 years Tequila Cask
Chivas Regal ... €39,99
Chivas Regal 13 years Extra Tequila Cask maakt onderdeel uit van een bijzondere serie aan whisky's waarin je een experimentele kant van Chivas Regal ontdekt. Een deel van alle whisky die onderdeel uitmaakt van de blend, wordt in deze serie namelijk gerijpt op niet-alledaagse eikenhouten vaten. De Chivas Regal 13 years Tequila Cask rijpt gedeeltelijk op vaten die voorheen tequila hebben bevat, wat een interessante smaaktwist toevoegt aan het karakter van deze whisky. Zoetigheden, hints van vanille en levendige tonen van citrus kenmerken de voornaamste geuren. In de mond vallen lichte fruitsmaken op, hints van vanille en exotische tonen van zowel grapefruit als ananas. De afdronk is lekker soepel en zacht. Dit was whisky nummer 20 in de Dramcember 2021
THIS IS A SUBHEADING

Dramcember 2020

Uitverkocht
Adelphi Blend - Blend
Adelphi Blend... €20,99
  De blended scotch whisky van Adelphi heeft de eigenschappen van een single malt whisky maar is toch écht een blended. De single malt eigenschappen heeft deze whisky te danken aan het feit dat de blend is samengesteld uit een Private Stock. De rijping heeft plaatst gevonden op geselecterde vaten en is een mix van diverse mooie whisky's. Hierdoor heeft de blend in de neus zachte en gebalanceerde aroma's. Door de mix van de verschillende vaten komen de smaken van de Highland en Speyside regio's prachtig samen, maar ook een hint van turf van het eiland Islay vind je hier in terug.
Uitverkocht
Ardbeg Wee Beastie 5yo - Islay
Ardbeg Wee Be... €47,99
Met slechts 5 jaar oud, is de legendarische rokerigheid van Ardbeg ongetemd door leeftijd en onthult dit het innerlijke beest van dit nieuwe Islay monster. Er zijn veel dingen op de wereld die niet volledig kunnen worden verklaard. Een dergelijke bijzonderheid is voortgekomen uit de turfgebieden van Islay. Er wordt gezegd dat het een pittig jong wezen is, getuigen hebben gesproken over een formidabele bite. Zintuigen worden verhoogd bij elke ontmoeting.
Uitverkocht
Auchentoshan 12 - Lowland
Auchentoshan ... €33,99
  Auchentoshan 12 year is een whisky die wat kruidiger is dan we gewend zijn van Auchentoshan. Deze whisky heeft duidelijke invloeden van sherry en heeft een prachtige diep gouden kleur wat sterk doet denken aan honing. In de geur komen de aroma's van eikenhout en fruit duidelijk naar voren. Op de achtergrond herken je iets wat je doet denken aan crème brûlée. De whisky heeft een zachte textuur en een zoete smaak. Deze zoete smaken komen tot stand door karamel en honing. De toevoeging van limoen, citroen en hinten van manderijn zorgen voor vleugje frisheid. Gemiddeld is deze whisky beoordeeld met een 6.9!
Bowmore - the first Islay Single malt since 1779 - 12yo
Bowmore - the... €32,99
  Bowmore, ‘the first Islay Single malt since 1779’, heeft zich als de eerste malt distilleerderij op het eiland Islay gevestigd en is één van de oudste distilleerderijen van Schotland. Bekend om zijn karakteristieke rokerige smaak, ambachtelijk bereid volgens de eeuwenoude Bowmore traditie. De 12 years is mooi in balans met een licht rokerige smaak en een zoete toon.
Copyright © 2022 Slijterij Gebotteld - Alle rechten voorbehouden